Wednesday, 19 September 2012

RUSH! RUSH! VS MARI MEMBEBEL BERSAMA




Assalamualaikum







hahaha...dengar la hush! hush! terus taip tajuk rush! rush!...ah! lantak... ako memang tengah rush pun... banyak benda nak buat sebelum sambung belaja... nasib hari nie last kerja... yahooooo!!!!!!!







1.  Serah Tugas
cewah! buget diri ku ini IR yang punya 1001 kerja... tapi ada jugak kerja yang kene pass dekat c mata bundar... tapi macam rasa tak ada kerja nak serah dekat dia... sume settle... tapi payment ke skala JKR ke pandai-pandai la boss settle... hahahaha *giler kejam*





2. Bank Muamalat
kene bayar duit pendaftaran and kene buat akaun bank sekali... choii tol la... bank muamalat yang ako tak tahu dekat ceruk mane nie pulak jadi pilihan hati UTHM... maybank kan senang... kat petronas pun belambak... haisshhhhh!!!





3. Post Office
ha! nie lagi satu kerja... kene buat setem hasil untuk penjamin... penjamin pun nak pakai setem ke... 2 orang penjamin 2 setem hasil.... wang pos untuk IEM/BEM jugak *bankrup*





4. Borang Kemasukan
ada berapa banyak borang pun ako tak tau...tapi semua dah siap print...tp harap kan print je la... nak mengisi  nya hampehh...tapi dalam satu hari leh settle punya... compom!!!




5. Tandatangan Saksi
oh! yang nie ako ingat nak mintak dekat boss... tapi penjamin dekat kampung... aci tak kalau boss sain saksi baru penjamin sain? hakhakahak 
mintak ketua kampung je la jawap nya...pun boleh!!!!






6. Kemas Barang
yang nie ako tepu sikit... tak tahu nak bawak apa... berapa banyak kene bawak pun ako dah  tepu... yang penting barang mandi kene complete...kang ada orang tua pergi kelas tak mandi kang... hoiii!! ako dah macam budak form 1 nak masuk hostel...choii betul...tapi baju kurang boleh settle...rumah tak sampai 10minit kot... balik mandi and makan dekat rumah pun boleh... ko mampu? tiket bus balik kampung LAPAN PULUH SEN *libasshawl* hahahahahahaaha






6. Settle Rumah Sewa
nasib baik punya kakak rumah yang baik...dah tolong cakap kan dekat tuan rumah ako nak bye!bye!...and tolong mintakkan duit deposit lagi...hahahahaha ako memang tak simpan no phone tuan rumah... tuan rumah pun tak tahu no ako... kang tak pasal-pasal kang dia call... me not like! 






7. Barang Berat
novel, comics, rak, baldi, container baju harian bla bla bla bla... huishh!! banyak kene tinggal dulu... kang later baru ambik *paksa akak suruh angkut*... apa pun settle belaja dulu... barang tak ada hal... i bayo sewa sampai akhir bulan ea... budak-budak nie buang barang ako siap kau orang!!! *jeling tajam*







bye




salam






p/s: siang tadi punya entry tapi malam baru nak publish

update : no.2 and no.6 dah settle...ada lagi 5 nak settle kan...haishhh thanks sebab dengar ako membebel... bye




EH???



Assalamualaikum








please click on the pic




jemput singgah blog PAKCIK kepunyaan saya yang anje angat*manja sangat*....
jelous la tuewww
ako ada blog nak jugekkk ada blog *libasshawl*




hey! pergi jengah dia tau...ini ugutan...
kang dia majuk ako tak tau...
hahahahahaha 
larikkssssssss!!!!!!





bye





salam



Tuesday, 18 September 2012

REZEKI



Assalamualaikum








just read yesterday...dalam hati "patut la REZEKI ako kurang"...mungkin banyak benda yang ako terlepas pandang... mungkin ako jarang bersyukur... mungkin ada lagi dosa-dosa yang masih ako buat... tak apa...lepas nie kene remain dalam otak... tak pun jahit terus dalam otak biar terus tak tanggal-tanggal... biar sebati dalam usus-usus otak...








and Alhamdulillah pagi nie Allah bagi REZEKI lagi








Alhamdulillah..REZEKI yang dah lama ako tunggu *sujud syukur*...
 minta doa nya yea kawan-kawan.. =)





salam




Monday, 17 September 2012

KAWAII







just do whatever you want to do...
i don't care...



same goes to me..


coz












I LOVE LOVE LOVE TO SLEEP
=)

Sunday, 16 September 2012

Friday, 14 September 2012

CERITA BERGAMBAR





kawan tido 






home made cake by future mom in law =)






terlebih happy dapat kawan baru






=)






our first picture..OK ako pendek...





happy anniversary yg ke-2...
OK habis...lol




Wednesday, 12 September 2012

2 IN 1





Assalamualaikum










Kepada sahabat-sahabat dan adik-adik yang telah, sedang dan
bakal menduduki peperiksaan..moga Allah Permudahkan dan kurniakan
kejayaan..usaha+doa+tawakal…doa tuan blog mengiringi =)












dan kepada yang bakal menaiki anak tangga yang kedua,moga Allah Permudahkan urusan kalian..dan doa tuan blog agar dikurniakan sakeenah, mawaddah wa rahmah dalam manempuhi alam rumahtangga, insyaAllah…~









start hujung bulan nie membawa ke hujung tahun boleh dikatakan tiap-tiap minggu ada sahaja member tuan blog yang nak kawen... inshaAllah kalau umur panjang tuan blog akan datang.. ameen oh! doakan tuan blog juga...moga satu hari nanti tuan blog juga akan sampai ke anak tangga kedua ini... =)







salam



Monday, 3 September 2012

TUMPANG!!! MOMO NAK LALOOOO


Assalamualaikum




as promised in here... here is momo's picture when he small and buat orang rasa nak geget-geget and penyet-penyet kan dia =)... aisyah took his picture almost every day...





 Loves to Play



can you find me? 
okay! nampak sangat pembohong kalau tak cam mana satu kucing mana satu toys...lol!




cat loves doing this...







hide and seek




ranting kayu di tengah jalan...apakah?








Loves to Sleep












best port ever...kacau orang...grr!!!!





Handbag Lovers



jangan kacau!!!!










he will be looking for hand bag to sleep and melepak...sangat sesuatu disitu...





Very The Gedixx One






auwww!!! suka buat muka macam tue...sangat gedixx....mau geget sama dia...
momo! kakak*pitam* ghindu!!!!!




WHY? WHY?


Assalamualaikum







stat dah betukar... =(











ada siapa-siapa tau tak kenapa...
me not like =(