Monday, 12 November 2012

RISIKAN SI MF















Alhamdulillah.... si nami dah dirisik *kelip-kelip mata*....lagi 3  bulan InsyaAllah akan dibooking penuh... lagi setahun dua InsyaAllah akan jadi hak milik si MF...hikhik





sekarang hati penuh dengan bunga-bunga...tapi takut lagi bermaharajalela...banyak tanggungjawab yang kena dilaksana...banyak kerja yang kena disusun semula...harap si MF faham plus selalu ingatkan si nami yang selalu terleka dengan dunia... moga DIA memudahkan segala-galanya... ya! semua atas DIA... si MF dan si nami hanya menjadi perancang jalan cerita selain berdoa dan berusaha...




salam









notes: tibe-tibe rasa ako macam dah terlalu jiwa-jiwa... mungkin perubahan hormon... hahahahaha



Monday, 1 October 2012

TAK TAHU NAK LETAK TAJUK APA



Assalamualaikum







huisshh!! dekat 2 minggu tak singgah sini... jenguk pun tak sempat... internet pun tak mengizinkan apatah lagi lappy yang dah pandai buat perangai sekarang... hetchu!!!






ako masih belajar bahagi-bahagikan badan... untuk kelas 8am-11pm, untuk En.An, untuk family, untuk E.D *biarlah rahsia*, untuk janji yang perlu di tunaikan, untuk kelas yang dah tertinggal 2 minggu, untuk ujian minggu ke 5,untuk semua sekali lah... bertabah lah wahai ciknami... ini jalan yang kita pilih *tepuk-tepuk bahu kanan*...






oh! terima kasih pada UTHM sebab sudi terima student tua ini... walaupun otak dah start lambat pickup tapi akan saya cuba asah balik bagi tajam... mungkin akan mintak En.An belikan batu asah... ye! mungkin.. mungkin tidak... agak-agak tak boleh asah kang ako tambah RAM je... buat folder baru.. yang lama kita deactive je kang...lol






2 minggu nie penuh dengan aktiviti berlari, lari-lari anak and berjalan langkah seribu... aktiviti 2 in 1... dapat pergi kelas and dapat keluar peluh... dah tak payah ko nak buat aktiviti riadah bagai... hujung minggu boleh terbongkang tidur atas katil sampai air liur penuh atas bantal... tapi merasa la ko sampai kelas dengan hidung kembang kuncup kembang kuncup... kembang to the max lagi... heiibaaattt!!!







kalau nak tomakninah sila la naik bus... bus yang 24jam tawaf dalam UTHM nie...ako pun heran...pakcik tue tak muak ke tengok pemandangan yang sama hari-hari... tapi ada ako kesah? hahahahaha ako naik bus pun kalau nak pergi/balik hostel and pergi fakulti Kej. Awam... tempat lain ako lambai-lambai je bus tue... ye la, kalau dah sepelaung budak-budak tunggu kang bersadin-sadin pulak.. bau akak kan masam... akak jalan kaki je la dik non oiii... akak relaaa *angguk-angguk kepala*






ako dapat hostel jugak...ingat takmo duduk sebab rumah akhak sekaki je dik... tapi perasan ada tulis sem 1 WAJIB... huruf besar and bold lagi... terus takut and cepat-cepat pergi beli beledi*baldi*.... so, merasa la duduk hostel di hari belajar... hari minggu kita tidur rumah... kang kalau kelas tak ada kita lari makan dekat rumah jugak... jimat duit saku ako... harharhar







okay tue je la...ako tak tahu apa yang ako bebel kan... hampun ye...nanti rajin ako update apa yang best dekat UTHM nie ea...



bye






salam



Wednesday, 19 September 2012

RUSH! RUSH! VS MARI MEMBEBEL BERSAMA




Assalamualaikum







hahaha...dengar la hush! hush! terus taip tajuk rush! rush!...ah! lantak... ako memang tengah rush pun... banyak benda nak buat sebelum sambung belaja... nasib hari nie last kerja... yahooooo!!!!!!!







1.  Serah Tugas
cewah! buget diri ku ini IR yang punya 1001 kerja... tapi ada jugak kerja yang kene pass dekat c mata bundar... tapi macam rasa tak ada kerja nak serah dekat dia... sume settle... tapi payment ke skala JKR ke pandai-pandai la boss settle... hahahaha *giler kejam*





2. Bank Muamalat
kene bayar duit pendaftaran and kene buat akaun bank sekali... choii tol la... bank muamalat yang ako tak tahu dekat ceruk mane nie pulak jadi pilihan hati UTHM... maybank kan senang... kat petronas pun belambak... haisshhhhh!!!





3. Post Office
ha! nie lagi satu kerja... kene buat setem hasil untuk penjamin... penjamin pun nak pakai setem ke... 2 orang penjamin 2 setem hasil.... wang pos untuk IEM/BEM jugak *bankrup*





4. Borang Kemasukan
ada berapa banyak borang pun ako tak tau...tapi semua dah siap print...tp harap kan print je la... nak mengisi  nya hampehh...tapi dalam satu hari leh settle punya... compom!!!




5. Tandatangan Saksi
oh! yang nie ako ingat nak mintak dekat boss... tapi penjamin dekat kampung... aci tak kalau boss sain saksi baru penjamin sain? hakhakahak 
mintak ketua kampung je la jawap nya...pun boleh!!!!






6. Kemas Barang
yang nie ako tepu sikit... tak tahu nak bawak apa... berapa banyak kene bawak pun ako dah  tepu... yang penting barang mandi kene complete...kang ada orang tua pergi kelas tak mandi kang... hoiii!! ako dah macam budak form 1 nak masuk hostel...choii betul...tapi baju kurang boleh settle...rumah tak sampai 10minit kot... balik mandi and makan dekat rumah pun boleh... ko mampu? tiket bus balik kampung LAPAN PULUH SEN *libasshawl* hahahahahahaaha






6. Settle Rumah Sewa
nasib baik punya kakak rumah yang baik...dah tolong cakap kan dekat tuan rumah ako nak bye!bye!...and tolong mintakkan duit deposit lagi...hahahahaha ako memang tak simpan no phone tuan rumah... tuan rumah pun tak tahu no ako... kang tak pasal-pasal kang dia call... me not like! 






7. Barang Berat
novel, comics, rak, baldi, container baju harian bla bla bla bla... huishh!! banyak kene tinggal dulu... kang later baru ambik *paksa akak suruh angkut*... apa pun settle belaja dulu... barang tak ada hal... i bayo sewa sampai akhir bulan ea... budak-budak nie buang barang ako siap kau orang!!! *jeling tajam*







bye




salam






p/s: siang tadi punya entry tapi malam baru nak publish

update : no.2 and no.6 dah settle...ada lagi 5 nak settle kan...haishhh thanks sebab dengar ako membebel... bye




EH???



Assalamualaikum








please click on the pic




jemput singgah blog PAKCIK kepunyaan saya yang anje angat*manja sangat*....
jelous la tuewww
ako ada blog nak jugekkk ada blog *libasshawl*




hey! pergi jengah dia tau...ini ugutan...
kang dia majuk ako tak tau...
hahahahahaha 
larikkssssssss!!!!!!





bye





salam



Tuesday, 18 September 2012

REZEKI



Assalamualaikum








just read yesterday...dalam hati "patut la REZEKI ako kurang"...mungkin banyak benda yang ako terlepas pandang... mungkin ako jarang bersyukur... mungkin ada lagi dosa-dosa yang masih ako buat... tak apa...lepas nie kene remain dalam otak... tak pun jahit terus dalam otak biar terus tak tanggal-tanggal... biar sebati dalam usus-usus otak...








and Alhamdulillah pagi nie Allah bagi REZEKI lagi








Alhamdulillah..REZEKI yang dah lama ako tunggu *sujud syukur*...
 minta doa nya yea kawan-kawan.. =)





salam




Monday, 17 September 2012

KAWAII







just do whatever you want to do...
i don't care...



same goes to me..


coz












I LOVE LOVE LOVE TO SLEEP
=)

Sunday, 16 September 2012

Friday, 14 September 2012

CERITA BERGAMBAR





kawan tido 






home made cake by future mom in law =)






terlebih happy dapat kawan baru






=)






our first picture..OK ako pendek...





happy anniversary yg ke-2...
OK habis...lol




Wednesday, 12 September 2012

2 IN 1





Assalamualaikum










Kepada sahabat-sahabat dan adik-adik yang telah, sedang dan
bakal menduduki peperiksaan..moga Allah Permudahkan dan kurniakan
kejayaan..usaha+doa+tawakal…doa tuan blog mengiringi =)












dan kepada yang bakal menaiki anak tangga yang kedua,moga Allah Permudahkan urusan kalian..dan doa tuan blog agar dikurniakan sakeenah, mawaddah wa rahmah dalam manempuhi alam rumahtangga, insyaAllah…~









start hujung bulan nie membawa ke hujung tahun boleh dikatakan tiap-tiap minggu ada sahaja member tuan blog yang nak kawen... inshaAllah kalau umur panjang tuan blog akan datang.. ameen oh! doakan tuan blog juga...moga satu hari nanti tuan blog juga akan sampai ke anak tangga kedua ini... =)







salam



Monday, 3 September 2012

TUMPANG!!! MOMO NAK LALOOOO


Assalamualaikum




as promised in here... here is momo's picture when he small and buat orang rasa nak geget-geget and penyet-penyet kan dia =)... aisyah took his picture almost every day...





 Loves to Play



can you find me? 
okay! nampak sangat pembohong kalau tak cam mana satu kucing mana satu toys...lol!




cat loves doing this...







hide and seek




ranting kayu di tengah jalan...apakah?








Loves to Sleep












best port ever...kacau orang...grr!!!!





Handbag Lovers



jangan kacau!!!!










he will be looking for hand bag to sleep and melepak...sangat sesuatu disitu...





Very The Gedixx One






auwww!!! suka buat muka macam tue...sangat gedixx....mau geget sama dia...
momo! kakak*pitam* ghindu!!!!!




WHY? WHY?


Assalamualaikum







stat dah betukar... =(











ada siapa-siapa tau tak kenapa...
me not like =(



Friday, 31 August 2012

DO AND DON'T









let's be a better muslims



55 YEARS






even yang nie tahun lepas punya..tapi still boleh pakai sampai bila-bila...
Happy Independent Day!!!
Saya cinta Malaysia! 
I love Malaysia! 
我爱马来西亚! 
This is my homeland and it will always be. Thank you Malaysia.
=)
notes: thanks matlutfi for the ohsem video... 

Wednesday, 29 August 2012

FIRST TIME




'Awak, kejap ea...kejap je'
Suddenly i hear his mother voice in the phone.
gulpp!!
Actually, my heart felt explode and run fast
*kuang ajaq mamat nie..tak bagi signal awal-awal pun*






Although at first we don't know what to talk about, at last the chit chat became fun *pada ako la*.
And makcik baaaaaaik sangat.
she talks was smooth but sometime i didn't know what words she's trying to convey *giler jahat*.
makcik cakap kedah pekat sangat and laju. telinga saya lupa korek. heee
end up i just 'ye ke' 'tak tau pulak saya' 'apa?' 'hehehehe' *sambil senyum-senyum nampak gusi*
Mintak maaf makcik. Nanti saya belajar cakap kedah sikit-sikit ye.
T_T





OK. off this part but I think it went pretty well, Alhamdulillah.
=)


Saturday, 25 August 2012

MAU PULANG SUDAH


Assalamualaikum







sob! sob! TT_________TT rasa tak nak balik JB...rasa nak sambung cuti sampai kismes...best pulak duduk kampung..tak payah fikir kerja..tapi ghindu dekat budak-budak ofice...bawak dia orang balik kampung boleh tak?... dah dah.. drama dah habis... tak payah nak belakon sangat... ako pang baru tau... sendiri yang tak sabar nak balik lagi mau sambung cuti...






yea!!! pagi nie atau petang nie udah mau pulang dong...beneran..ako enggak bo'ong kok... asik banget!!!! *tiba-tiba jadi minah endon*.... kenapa tak balik besok? *tutup muka pakai bantal* kite tak beli tiket bus!!! kita balik naik bus berenti-berenti/bus ting tong...hikhik balik kampung tumpang orang memang macam nie... syok sendiri... nak balik JB baru teringat tiket tak ada dekat dompet..bijak!! bijak!! *usap kepala sendiri*







tapi tak apa lah...dah lama tak merasa sakit montot naik bus berenti-berenti *dalam hati nak fengsan*... Moga ako selamat sampai... ameen







will miss this gedix yang berbulus....




Friday, 24 August 2012

RAYA KE-5




Assalamualaikum




raya ke-5 tak pergi beraya rumah sedara pun...tapi ako dengan kazen beraya dekat petshop je.. hikhik  pergi cari makanan momo tapi terjumpa baby kucing yang super aktif nie...geram!!!!!!!!!









geram makhincik tau... tak sure baka apa...tapi bulu panjang la jugak... RM300 tapi disebabkan kazen selalu cari barang momo dekat situ so,dapat la RM250... tapi ako tak beli la pun...tanya je... hehehe ako tunggu mr.gong amik dari tok dia... dapat free buat apa nak beli kan... jimat~~ *urut dada*






ada siapa-siapa nak beli ke? bak duit ako beli kan...tapi sila datang Johor la kalau nak ambik...hehee







Tuesday, 21 August 2012

DUIT RAYA!!


Assalamualaikum






umur dah sama banyak dengan sebalang kuih raya pun ada hati nak duit raya... walaupun tak berharap tapi titew tetap dapat lagi... lom raya tapi duit raya titew dah banyak... titew sukeeee~~~~ sebelum cuti raya lagi titew dah dapat...hari khamis dua orang bagi... member polisas dengan boss kecik... hari jumaat boss besar *jurutera daerah* bagi... like! like! dekat orang yang bagi... 





boss besar..eh! sedondon dengan c mata bundar la... hakhakhak




total duit raya tahun nie tak tahu lagi...mungkin lagi banyak dari tahun lepas *senyumsampainampakgusi*...umur dah banyak jadi duit raya pun musti banyak...hakhakhak harap-harap tahun depan ada yang nak bagi lagi..hehehe




bye




salam







notes: manje tak ako bahasa kan diri "titew".... rasa nak lempang dekat diri sendiri..



Saturday, 18 August 2012

SALAM LEBARAN



Assalamualaikum






ahad nie InsyaAllah nak raya dah...macam laju la pulak Ramadhan nie datang...kejap je dah nak says bye bye...owh! esok dah nak balik raya... budak-budak rumah tengah dok sebuk bekemas... ako? haremmmmmm.... bawak yang perlu je.. bukan beraya sangat pun... semua dok boikot adik manjeww dia nie...tapi tak apa... kau tunggu pagi raya... akan ku guna kuasa veto untuk paksa dia orang pergi holiday lagi tahun nie...ada ako kesah?





jom sambung baca comics online dari tengok dia orang nie punggah-punggah barang nak balik raya... dah macam nak pindah terus pun ada... layan~~~~





notes: Salam Aidil Fitri buat pembaca blog*buget ramai baca*...buat yang sudi singgah juga... maaf dipinta jika ada bahasa yang kurang disenangi... buat yang balik kampung esok... "PANDU CERMAT JIWA SELAMAT"... "INGATLAH ORANG YANG DOK TUNGGU KAT KAMPUNG NU"... buat si gadis mahupun para ibu gadis...raya first jom la melantak...kang raya ke-2 kita sambung diet balik... owh! jangan lupa pose 6 ye kawan-kawan...jemput la datang rumah...nak tahu alamat sila taip "CIKNAMIGOJES" jarak "RASANAKLEMPANG" dan hantar ke 24434... SELAMAT HARI RAYA!!!!








salam



Friday, 17 August 2012

HADIAH HARI RAYA




Assalamualaikum






wah! kemain kau orang ea update pasal buka la, sahur la, baju raya la,kasut raya la, itu la ini la...nak jelous kan ako la tuewww.. tapi tak apa...ako pun nak tayang hadiah raya...ako dapat free...kau orang kene beli..apa courlasssssss...hik hik hik *ketawa tutup mulut*





tapi bukan hadiah seprise...sebab empunya badan dah bagi hint awal-awal... ada ako kesah...yang penting dapat..kan~~~.... hari ahad tuan badan pos dekat kedah...hari isnin ako dah dapat...yea!!! *lompat bintang*








bukan teddy bear okay...ai kan buget dah ke arah kewanitaan *pitam*...mane pandang bebear sekarang...tapi kalau orang bagi ako sokaaa aje...hahahaha  oh!ako dapat 


























































jubah ghaye!!!! weeee!!!!!!!!!!! thanks k.mal *hug kuat-kuat sampai penyek*... tak sia-sia usaha adik mu ini dok tanya mana dia beli jubah time majlis kawen abang... akhirnya satu juga untuk adik mari...macam paham-paham je yang adik dia sememangnya nak paw dia...hehehe







blink-blink mata ako...tapi ako sokaaa sebab tak sarat sangat...kang tak memasal jadi datin wannabe kang...tak kose mak!!!



tapi










tapi













dia tak balik raya TT_______________________TT *nanges*.... terus rasa takmo jubah dah... nak tatat titew *kakak kitew*.... sob! sob! tahun nie ako beraya dengan family akak first je... yang lain sume tak balik raya... oh! k.lin balik... tapi lambat.... sapa nak teman ako pergi kubur mak abah pagi raya nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *nanges* TT______________________________TT






salam






notes: mr.gong! teman titew nak? *ngade sangat*


Monday, 13 August 2012

TAHNIAH!!



Assalamualaikum...






Sepet Shop dah keluarkan list pemenang... dan ako nak umum kan yang ako!!!!!!!!!!!!































































TAK!!!!!!!!!!!!!!!! menang *tekup muka dekat bantal* TT______________________TT...





tak apa lah... memang entry ako tak sedih pun...plus bukan rezeki... tak apa mungkin akan menang dekat contest lain *sedapkan hati*







banner sepet shop ako tepek je kat situ buat masa nie...mane tau kau orang nak cuci-cuci mata ke...leh la click banner tue *dengan harapan ada orang nak beli kan untuk ako* mih mih mih





tahniah pada eqa sulaika sebab menang... =D





bye





salam







notes: mr.gong! sya mahu beg ghaye jugak!!!!! *hentak-hentak kaki*....dush!!

Friday, 10 August 2012

IKLAN RAYA - BERNAS



Assalamualaikum





pagi-pagi dah ada orang kopek bawang dekat ofice..
*nanges* T_____________________T

Tuesday, 24 July 2012

DON'T BE SAD

Assalamualaikum










Don't be sad! Keep smiling... It's Ramadan! :)







salam