Wednesday, 25 April 2012

HEHE..MALU TAU =D

Assalamualaikum...








malu++ segan ai tau...
auww!!*gaya cikpons terhangat
kekekeke




gatal-gatal tangan bertanya dan tidak ku sangka tuan punya blog nak layan soalan mengedik ako itu...
CLICK INI for full entry
segan ako dibuatnya*pang!lapanpuluhlapankali
kekeke





blog siapa?



a.k.a
a.k.a
meh ramai-ramai jejalan ke blog beliau...
tervaek wokk!!!*babynayli!!iluvu
hehe



thanks kak nad sebab bagi tuto..
jangan mintak bayaran okay*menempahmautakonie
hak hak
luv u million-million la..
=D





bye




salam





notes: sudah ternampak-nampak ke bankrupan ku...sob!sob!

VIDEO SESEDAP RASA

Assalamualaikum





buat hanak-hanak yang terpedaya dengan tajuk harap maap la yerk...
ini bukan video satu colour yang kau orang tengah syokk cari..
akhak cuma ada video banyak colour...
so, ape lagi??
syuhh!! syuhh!!*zolim
nasib kau orang la..
sape suruh taip video bukan-bukan kat google...
kan dah kene halau dengan ako*buget garang
hew hew hew




buat anda-anda yang punya fikiran sesuci embun pagi macam ako jom layan video nie..
video zaman belasan tahun*tipu


video



sebelum nie ako ada share gambar-gambar budak kelas time DIP dulu..
hari nie ako share video pulak..
"video hentam keromo" name nye..
sebab ako buat lepas 2 3 hari lepas habis belajar..
rindu kengkawan la konon nye*geliketiak
entah hangin apa entah ako malam nie..
boleh pulak gatal-gatal tangan nak tengok balik video asal boleh nie...
dah alang-alang terfeeling-feeling ghindu dekat budak kelas ako share sekali...
hehehehe



video



nie gambar time bbq kat teluk cempedak...
lagu pun ako pakai taram je...
janji ade lagu..
tak la muntah purple tengok gambar kami-kami yang comel tu...
kekeke
tapi bagus jugak ako share kat sini..
mane la tahu..
laptop ako yang dah nazak nie tibe-tibe kojol...
sekurang-kurang nye leh jadi backup..
bijak pandai nye ako*matik la dikeji orang
haha




nak gak share lagu nie..
ate~~ kate ghindu kawan-kawan..
hahaha





bye






salam







notes: wahai kawan-kawan...ayuh la buat reunion...kang ramai yang dah kawen payah pulak nak buat.. =(

WORDLESS WEDNESDAY l GADIS, BOTOL DAN LEMBU


Assalamualaikum







hew hew hew







salam


Monday, 23 April 2012

KAU SIAPA??

Assalamualaikum





arghhhh!!! asal hari isnin je mula la malas nak buat kerja...
kerja bertimbun-timbun atas meja pun buat macam tak kenal..
eh! kau apa? kertas kerja kah? owh! ako tak kenal kau! 
syoh!! syoh!!! verambus dari sini...
*pang!lapanpuluhlapankali




disebabkan malas buat kerja
mari kita memekak...



artist : liyana jasmay (LJ)
songs : Cinta Bersatu




p/s: sorry boss...
kang saya dah jumpa mood yang saya buang tue baru saya buat kerja okay?
*pang!







bye







salam






notes: wahai mood...dimanakah dikau *selongkartongsampah


Monday, 16 April 2012

POOP AND PEE

Assalamualaikum





geli dengan poop and pee sendiri?
sila jangan begitu...
kau dah makan kenyang siap melengkar lagi pastu bila nak uhuk uhuk ko geli nak tengok...
tapi jangan tengok selalu kang bebal pulak otak kau orang
ape kes?




meh ako bagi pengetahuan sikit pasal poop and pee yang kau orang rase tak verguna itu...






credit untuk BLOGSERIUS untuk info-info yang sangat berguna...
sekarang baru ako tahu...
uhuk uhuk yang selalu kita buang adalah sangat berguna..
ako cakap berguna jangan kau orang simpan buat reter*harta pulak lepas nie...
very the selekeh okay..
wuerkkkk!!!
berguna sebab kita akan tahu ape jadi dalam perot + usus kita...
masalah kesihatan pun kita boleh tahu...
tak banyak, sikit pun okay what??
kan?kan?
hehehe







bye









salam

I'M LAZY

Assalamualaikum








BE LAZY, THINK CRAZY!!!
yay!!!! love it..









bye









salam

Sunday, 15 April 2012

EH???

Assalamualaikum






hye! hye! ako bersiaran dari kampung ku yang indah permai...



okay! itu aje...
ako update buat syarat je*matikk la kene maki
ako kan pemalas lipas...
kekekeke





bye







salam

Saturday, 14 April 2012

SIAPA DIA NIE??

Assalamualaikum...






agak-agak kau orang kenal tak siapa mamat nie...



comel ke idak??
comel kan??
thanks mr.google di sebabkan anda baru saya tahu mamat ini bukan saja kacak...
comel pun iye jugak...
geram tau*matikk la ako bini dia mengamuk


siapa?
hehehehe


V




V




V




V




V




V





V





V





V






V


siapa la kalau bukan AARON AZIZ
AARON!!!!!! *pengsan






SETH TAN!!!!! *pengsan lagi
 tahniah sebab menang ABPBH..
share untuk ai ade tak?
fine! u share dengan wife u je kan*sentap



tapi tak ape la...
wife u pun comel macam u...
ai nak jadi fans wife u pulak la...
boleh tak?
hehehe



bye





salam



Friday, 13 April 2012

TAMBAH PAHALA



Assalamualaikum




tak payah susah-susah ko nak pergi berperang...
 sebut NAMA-NAMA ALLAH + selawat ke atas NABI MUHAMMAD pun dah boleh dapat pahala...
gampang kan?
tapi yang gampang tue la yang selalu ko orang tak nak buat kan? kan?*ako pun
dah! pergi buat sekarang!!!
( -_-*)



















Salam Jumaat...
jangan lupa pergi solat!!!







salam

Thursday, 12 April 2012

BANGANG SEKEJAP

Assalamualaikum...






tajuk ako tak boleh blah kan...
tajuk kuang ajo name nye...kekeke
matikk ako kalau akak ako tahu ako guna bahasa kurang ayu...
ampun penunggu gua!
ampun penunggu gua!
muahahahaha



eh! bukan bahasa yang ako nak cerita...
benda lain sebenarnya...


>>entry lepas<<

perasan tak?
hahahaha
sengal tahap cipan kot ako rase...
pakai post sesuka hati...
nasib baik blog ako blog picisan...
takde sape-sape bace...
selamat gue dari kene gelak..





bye!





salam

Thursday, 5 April 2012

GARANG NYE!!!

Assalamualaikum...





serius ako tak paham dengan insan-insan dekat office...
dia orang selalu cakap ako garang  =.=*
ade yang sampai nak tegur ako pun takut...
ade sorang budak nie siap bagi tahu ako awal-awal kalau tak nak cakap dengan ako...
"tak nak la cakap dengan akak...akak garang!!"*minah lenggang
voley dia cakap macam tue..
ako *pang! kang...



persoalan nya..
 garang sangat kah ako nie?
ada macam mak mertua kassim selamat kah?
yang ako tahu ako TIDAK LA garang SANGAT...
ganas ye..
yang nie ako ngaku...
ako memang ganas...
kalau garang pun ikut keadaan dan tempat...
kalau ako tengah membuzy kau datang nak manje-manje kededek memang keluar la hulk ako...
hew hew hew



walaupun dia orang cakap ako garang...
ketahui lah...
sesungguh nya ai nie manje*bukan gedik okay
kenape?
tak percaya?
meh kita tengok nie


v




v




v




v




v




v




v




v



tengok! tengok!
kan ako dah cakap dah..
ako memang manje...
hew hew hew*larikkk!!!!


bye






salam







notes: nak kawin! nak kawin! *pang!

ICHI LITRE NO NAMIDA SONGS





Assalamualaikum...




hye! hye!
nie sambungan entry lepas...
dah tengok cerita DEKAT INI ?
sekarang meh layan lagu dia pulak...
hew hew hew


lagu-lagu dalam cerita nie semua bikin ako leleh...
kalau kau orang tak leleh ako paham...
ye! ako paham yang kau orang tak paham maksud nye...
bawak-bawak la taip dekat google translate...
dekat youtube pun ade translate lyric..
jangan malas!!!
ako bagi 3 lagu je...
memang 3 je kowt lagu die...
hew hew hew



1 SONGS 



songs  :  March 9th (Sangatsu Kokonoka)
artis  : Remioromen





2 SONGS



songs  :  Kona Yuki (Powdery Snow)
artis  : Remioromen





LAST SONGS




songs  : Only Human
artis  : K




okay! enjoysss...

bye






salam

Monday, 2 April 2012

1 LITTER OF TEARS




Assalamualaikum...





sebenarnya ako nak share cerita nie time 9th march arie tue...
tapi dah membuzy kawen kan abang terus lupe...
dah lame dok terperam dalam draft baru perasan...
nie la first cerita yang tiap kali ako tengok tiap kali tue jugak akan nangis...




real story dan dilakon kan semula untuk pengajaran semua...
so sad..


kenape ako nak share 9th march?
sebab dalam cerita nie ada lagu tajuk sangatsu kokonoka (march 9th)
hew hew hew




synopsis

This beautifully moving drama is based on the real-life struggles of a 15-year-old girl named Aya who suffered from an incurable disease, but lived life to the fullest until her death at 25. The script is based on the diary Aya kept writing until she could no longer hold a pen. The book that later followed entitled “One Litre of Tears" has sold over 1.1 million copies in Japan alone. Aya's only wish was “to live." By carefully depicting Aya's earnest desire to live, and the love of her family, friends, and lover, the drama, “One Litre of Tears" wishes to deliver her simple but strong message: “Just being alive is such a lovely and wonderful thing."



aya family*dalam drama



aya kitou*real aya




beliau sangat tabah...
kalau ako dekat tempat dia mungkin ako akan nangis 24jam...
sekolah pun tak nak pergi...
jumpa orang lagi la tak mahu...
duduk dalam rumah kunci pintu mati kan lampu*lepas tu tido
hahahaha


tapi lepas tengok cerita nie mesti kau orang akan rasa lain macam...
semangat nak hidup meluap-luap...
betol!!! ako tak tipu...
sebab tu yang ako rasa...
tolak tepi ape orang nak kata...
pikir positif 24jam...
dan yang paling penting...
FAMILY IS EVERYTHING =D
ayuh teruskan hidup!!!*tibe-tibe
THANKS AYA!!!
you make my life more stronger ..
rest in peace
we love you!!




sekarang ako tengah cari diary dia pulak..
mane tau kat malaysia ada jual...
ada dalam 5 6 buah...
nak beli on line takut tak ada yang translate english..
tak ade kose ako nak taip satu-satu kat google translate...
baik ako makan tak pun tido...
lagi bagus*pang!
kalau cerita ako tak mahu...
sebab ako dah download kat youtube...
hew hew hew
owh! movie juga ada...
tapi ako tak berminat sangat...
movie lagi nak cepat lagi banyak potong lagi banyak hasrat tangkap leleh terbantut...
dislike!!
hehehe



owh! dan ini bonus untuk ko orang yang rajin bace bebelan ako...
nah ako kasi link setiap episode...
penat godeh nie sampai tak tido malam*okay! ako tipu
baik kan ako and
please say thanks to mr.YOUTUBE..
cepat cakap!!!
THANKS YOUTUBE!!!!!
bagus!!!



pesanan penaja:
andai anda punya hati selembut tisu...
bawak-bawak la sediakan tisu baru tok gantikan tisu yang akan penuh dengan air yang meleleh dari hidung kau orang...
hew hew hew
selamat menonton hanak! hanak!



EP 1
EP 2
EP 3
EP 4
EP 5
EP 6
EP 7
EP 8
EP 9
EP10
EP11 [FINAL]
 SPECIAL [FULL]



entry akan datang ako share lagu-lagu dalam cerita nie pulak ye..
tungggggguuuuuuuuuuu~~~~



bye!!!




salam








notes: sob! sob! tolong kau orang cari link ako yang nangis sebab terlayan cerita....mencikk tau...