Wednesday, 27 June 2012

REAL BARBIE

Assalamualaikum




Wah! hari nie kita cerita barbie je ea... hakak kan tengah feeling2 barbie *kelipkelipmata*... kau orang pernah tengok tak budak yang menyerupai barbie? ako pun baru tau jugak... nama dia dakota.. tapi asal mana ako tak compom sebab muka dia macam orang ohbersee tapi dia stay dekat jepun... terkagum ako dibuatnya...



meh kagum sama-sama meh...

























terkagum-kagum ako dibuatnya...dah macam anak patung betul ako tengok...umur dia baru 16 tahun okay!! bila bandingkan dengan diri sendiri terus nangis T___________________T tapi sangat bersyukur dengan apa yang ALLAH bagi dekat ako (n_n)



kalau kau orang nak tengok lagi gambar dia boleh pergi BLOG beliau tak pun BURUNGBIRU...dia tak ada FB okay...kalau kau orang jumpa dia dekat FB nampak sangat la tipu nye...fake je tue... kalau tak puas tengok gambar boleh pergi YOUTUBE dia...


cantik sangat.... macam tak boleh terima dek akal *jeles*






MOKSU VS HUMAIRAH - BARBIE DOLL

Assalamualaikum




humairah sangat suka barbie doll... tiap-tiap kali keluar mesti mintak barbie doll... tapi harap maap la ye... dengan ayah boleh la kau dapat... keluar dengan umi and moksu asik sama je jawapan nya "tunggu umi gaji" " tunggu moksu ada duit"... bukan tak nak beli tapi nanti jadi gaduh sebab anak bujang akak ako tue apa akak dia ada dia nak jugak... lelaki main barbie doll? *pitammoksu*...



benda nie jadi masa ako kena kerah tenaga menjaga anak-anak buah yang super manjewwww minggu lepas... 



HARI KHAMIS
masa nie tengah berusaha bagi Husna susu pakai picagari *budaktakpandaiisapbotol*

moksu : kakak! amik lap adik... 
humairah : okay! *korek-korek bakul adik*...tak ada la moksu.. sapa suruh moksu tak basuh.. nanti kakak cakap dekat umi..
moksu : hmmm...kecik-kecik dah pandai ugut *sambil lap mulut husna pakai baju* hahahaha
humairah : moksu~~*gaya gedik sambil bukak ikat rambut moksu*
moksu : kakak!!!!!*marah*
humairah : kejap la... kakak nak sikat rambut moksu.. *main-main dengan rambut*
humairah : rambut kamu cantik la.. macam barbie doll *kalau berangan suka panggil kamu-kamu*
humairah : kakak nak rambut macam kamu... cantik.. *sikat rambut moksu sampai kusut*
moksu : kakak mane boleh... kakak kecik lagi... tak boleh ada rambut macam moksu...
humairah : nanti kakak besar boleh ea moksu.. *bediri depan cermin main rambut sendiri sambil senyum sorang-sorang..rambut moksu dibiarkan jadi rambut hantu maklimah T_____________T*
moksu : boleh.. *muka malas layan*
*punca : moksu potong rambut depan parat kening kan macam barbie doll*






HARI JUMAAT
on the way balik kampung

adam : tatak!!!! baby dong!!! (kakak!!! barbie doll!!!) *tangan tunjuk papan iklan.. anak indon mari!!*
humairah : umi! kakak nak potong rambut macam barbie doll.
adam : aye pun! aye pun! (saya pun! saya pun!) *lompat-lompat dekat seat belakang*
umi : rambut kakak pendek... mana boleh potong macam barbie doll...
humairah : tunggu panjang macam moksu ea umi?
moksu : ha'a.. rambut moksu lawa kan kakak... macam barbie doll *muka riak takbur*
humairah : kakak tanya umi la!! *marah*
humairah : rambut moksu tak cantik... barbie doll lagi cantik..
adam : bek! bek! *geng kakak...cisss*
moksu : *sentap*
humairah : rambut kakak cantik... macam barbie doll... rambut moksu tak cantik *pegang-pegang rambut sendiri*
moksu : iye la kakak *malas layan*




kejap cakap moksu macam barbie doll kejap tak... jeles la tewww sebab rambut moksu cantik macam barbie doll *libasrambutkebelakang*... hak hak hak




bye




salam


WORDLESS WEDNESDAY I THE HATERS

Assalamualaikum













Tuesday, 26 June 2012

SURI RUMAH DAN BIBIK

Assalamualaikum




Oh!akhirnya...dapat jugak bukak laptop*lappeluhgunahujungbaju*...dapat update blog jugak*lappeluhdekatketiak*...lega nya~~


*****************************************


khamis plus jumaat lepas ako amik cuti...bila cakap cuti jangan kau orang ingat ako bersenang lenang ye...ako buat kerahan tenaga okay... kerahan tenaga jaga anak akak ako... bukan satu tapi TIGA!!! *nangis* T___________________T.. puncanya nenek dia orang balik kelantan... akak ako pulak tak boleh cuti lama-lama sebab baru naik cuti bersalin... sebagai adik yang baik, cantik, jelita dan sebagainya haruslah kene tolong menjaga *habiscutiako* T______________________T





menjaga tiga orang budak kenit dalam satu masa bukan kerja senang... nak-nak anak akak ako yang super manjewww... sikit-sikit nak kokong*dokong*, nak susu, nak itu, nak ini *fengsan*... tue belum masuk part husna yang telinga lintah... selagi kau nampak mata dia belum betul-betul tutup rapat dalam buai kau jangan la berangan nak bergerak buat kerja... dia nampak okay!!... tue belum dah tidur dengar pulak orang berjalan atau dengar akak & abang dia ketawa mengekek... sikit-sikit terjaga... tak tenang moksu kau nak buat kerja adik oiiii...






merasa la moksu kau buat kerja terkejar-kejar... sidai baju dah macam carli caplin... kejap je siap... terbalik ke tak hentam sajorr... suap kakak and abang makan pun sambil sebelah tangan hayun buai sebab makan sambil tengok tv *nangis* T___________________________T... nasib baik umi dah siap-siap masak sebelum pergi kerja... kalau tak, memang makan telur goreng je la akak dengan abang kamu...







budak berdua nie pun sama... payah betul nak suruh tidur siang... merasa la kene marah dengan moksu yang sememangnya singa betina ini... dah kene ugut tak bawak pergi playground baru masing-masing lompat atas katil... tue pun masing-masing nak pegang tangan moksu la, nak gesel-gesel tangan moksu dekat muka la, nak extra susu la... haishhh!!! macam-macam... last-last merasa la moksu tidur siang sekali*lompat bintang* hahahaha tue pun sebelah tangan peluk budak bedua nie sebelah lagi hayun buai *pitam*... petang umi balik terus moksu campak budak-budak dekat omak dia orang... moksu sambung tidur... hahahaha





penat jugak jaga budak... ako tak boleh bayangkan mak-mak yang jadi surirumah sepenuh masa... mana nak masak, mana nak basuh baju, kemas rumah lagi... belum anak nak itu ini... anak kecik ek! ek! lagi... huissshhhh!!! boleh fengsan dibuatnya... ako terus set dekat otak kawin nanti nak kerja... anak pas dekat bibik..voley? tapi takut pulak anak ako jadi anak bibik...laki ako jadi laki bibik... dah ako kene tukar tempat jadi bibik, bibik jadi mem besar...ee!!! jauh kan...




buat mak, ibu, umi, mama, mummy or whatever... anda adalah yang terbaik kerana berjaya menjalankan tanggungjawab dengan sempurna tanpa mengeluh *tabik spring*... buat anak-anak! hargailah ibu anda selagi mereka masih ada... selamat hari ibu *lah!pulak!*... eh! hari-hari adalah hari ibu okay!!!



*entry nie tak ada kene mengena dengan hari ibu tau*



bye




salam



Friday, 22 June 2012

MAKCIK KECIK SUKA MEMBEBEL

Assalamualaikum




hari nie nak letak video husna... orang tak ada anak kan... hanya mampu tepek-tepek anak buah je dalam blog nie *nangis*T______________________T... 



minah nie tak padan kecik tapi membebel dia tak boleh tahan... pantang orang beborak sebelah dia or kakak and abang dia nyanyi... sebuk nak bebunyik jugak... kalau layan dia beborak lagi dia sokaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! haisssss... untung la kau dapat moksu yang rajin membebel nie husna oiiiii....



video


sila abaikan suara memerang yang dok beborak dengan husna T_____________________T...



bye





salam




Thursday, 21 June 2012

BFF BOBOIBOY

Assalamualaikum





hari tue ako dah cakap pasal BFF GEGURL.. hari nie ako gebang sikit BFF Boboiboy yang ako ada... ako adalah pengumpul kawan lelaki... disebabkan time sekolah menengah dulu ako belajar dikelilingi muka-muka jelita*sekolahperempuan* maka time belajar dekat poli ako berhempas pulas kumpul kawan lelaki semampu yang boleh... kawan dengan budak lelaki adalah terbaik wokkk!! sebab dia tak ada touching-touching... kau nak luku, lipat, kerat juga dia adalah tidak kesah*tipu*...




kawan lelaki ako adalah berlambak tapi yang stay still adalah sipi-sipi... yela masing-masing dah ada buah jantung pisang haruslah takut nak stay dengan kawan-kawan perempuan yang pernah rapat... yang stay dengan ako nie pun buah hati masing-masing dah kenal ako... jadi ako tidak la takut kene kejar dengan pedang samurai mahupun mechine gun... mih mih mih







naimlud... budak yang tak pernah lekang dengan kamera... member POLISAS... masa belajar adalah tidak rapat... bila dah balik tanah jajahan*johor* baru merasa lepak sama-sama... ako pernah PS dengan beliau dekat >>SINI<<  &  >>SINI<< .. dia nie budak sengal plus kaki sentap*matiklakenebunuh*... tapi dia baik hati*bodek*... dah nak kawin dah pun mamat sengal nie*sebabtuesentapmemanjang*... bakal bini dia cantik...ako suka ako suka*eh?* kih kih kih 
oh! pada sesiapa yang nak tengok hasil kerja dia boleh pergi FB dengan BLOG dia...tapi kalau jumpa gambar ako, kau orang jangan tenung lama-lama... ako malu...auwww *lah! pulak!!* hahahaha








hafizal johari a.k.a jOe a.k.a botak a.k.a gemok*punyalabanyak*... member kelas zaman PMM... mula-mula dulu ako ingat johari tue nama apak dia... sekalik salah... hafizal dia punya johari tue pun dia punya jugak*gilatamak*... last-last nama apak dia ako tak tahu.. hehehe... budak gemok yang selalu cari pasal dengan ako... walaupun kampung sebelah-sebelah je tapi nak jumpa punya la payah.. kalah menteri*chait*... dia adalah jam lonceng tetap ako bila bulan puasa.. pukul 4 dah start enjin dia kacau ako tido... selagi ako tak bangun kau hadap je la bunyi henpon yang bingit dekat telinga*menciktau*...dia jugak suka paksa ako kawin cepat sebab kalau ako tak kawin dia takmo kawin lepas tue cakap ako kejam sebab nak kawin lambat-lambat*takpahamhakulah* nak kawin,kawin je la.. nak tunggu ako bagai buat apa..kenapa? kau nak kawin dengan ako ea? hahahaha








helmi a.k.a emy a.k.a kurangketinggian a.k.a gemok... nie pun member zaman PMM... budak yang still bertahan dengan ako even zaman PMM dulu kita orang bukan satu kelas... macam mane ako kenal dia? jangan ditanya... budak yang jadi tempat ako lepas geram... agak-agak ako bosan plus tak ada insan yang nak dibuli dia adalah mangsa... dan dia hanya redho...kihkihkih budak paling baik ako pernah jumpa... sanggup duduk rumah plus tak jumpa or lepak-lepak dengan member-member demi menjaga arwah ayahnya yang sakit *masatuela*... nak lepak dengan dia kene tunggu dia yang tetapkan.. sebab dia pun macam budak gemok yang atas.. payah nak jumpa... menteri katanya*matakeatas*...






*kakak! ai pinjam gambar & nama you..auwww*


haritz a.k.a kicap a.k.a gemok... member dari zaman PMM... dia la yang bagi ako nama IMAN... mungkin muka ako penuh keimanan*matiklapujidirisendiri*... lepas tue dia kecoh-kecoh dekat bebudak kelas nama ako IMAN sampai semua orang ingat nama sebenar ako NURUL IMAN... hakikatnya nama ako lain... tapi ako suka je asal maksudnya bagusssss ako on je... dia suka belagak jadi abang ako... badan sekeping ada hati nak jadi protector ako*chait*... family dia semua ako kenal... buah hati dia jangan cakap... semua kenal ako...sampai ako boleh buat lagi satu blog "EX AWEK-AWEK HARIS" hahahaha...tapi dia baik walaupun itam*larikksssss*



oh! lupa...yang tudung merah tue bukan buah hati baru dia... tue adik dia... nak kenal adik dia? pergi ke BLOG and FB dia... nama dia macam kat gambar tue*matikakokenebunuhlepasnie*...





bye






salam





p/s: kakak! jangan marah ye...kalau marah kene jual... entry yang dekat atas tue baru lelong belum jual lagi..hahahaha

Tuesday, 19 June 2012

SAYA SUKA! SAYA SUKA!

Assalamualaikum









selamat bermimpi-mimpian kamu-kamu...
oh! jangan lupa baca doa plus cuci kaki*kanghantukejardalammimpi*...kihkihkih






salam


Monday, 18 June 2012

TAK SERONOK

Assalamualaikum





lately ako selalu mimpi kawin la tunang la orang masuk minang ako la... stress ako dibuatnya... dah la ako sekarang tak terpikir nak kawin... dulu ada terpikir auwww >_<  tapi sekarang dah tak ada... hahaha nie semua salah c mata bundar*sukahatisalahkanoranglain*... yela! dia letak semua majalah pengantin dia dekat sebelah ako...dah ako terbawak-bawak dalam mimpi*alasan*




malam tadi pun sama... mimpi member ako masuk pinang ako... tapi dia dah tunang*duniareality*... siap cakap dekat ako dia memang nak tunang dua orang lepas tue boleh kawin serentak sekali dua*pitam*... tue pun nasib baik c mata bundar kejut pagi tadi... kalau tak merasa lah ako naik pelamin bertiga... tak nak!!!!! tak nak!!!!! *larilarikelilingrumah*




penat okay mimpi merepek-merepek macam nie... cuba la mimpi dapat makan sedap-sedap ke, orang belanja dekat tempat mewah ke, dapat coklat berlori-lori ke... best la sikit... mesti rasa sayang je nak celik mata.. hmmmm *berangan* nom nom nom*melelehairliur*

















Aaaaa!!!!!! *pegangapipi*.....lapar!!!!!! lapar!!!!!
kan best mimpi makanan hari-hari...nak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




bye





salam


Friday, 15 June 2012

SAKIT

Assalamualaikum







ako adalah kurang kesihatan... 1 hari mc plus 1 hari cuti... naik ofice hari nie badan adalah tak seronok... badan dah start rasa tak semengah macam selalu... tekak pun dah start sakit sikit... nie pun tengah tengok c mata bundar dengan mak buyung sebelah meja minum air sejuk... nampak sedap tapi bila pikir badan dah start sakit terus insap kejap... ako rasa badan dah start tua sebab tue banyak sangat sakit... tak apa lah sakit sikit... Allah nak hapuskan dosa-dosa kecik ako la tue*amin*... doakan ako cepat sihat...










bye





salam



Tuesday, 12 June 2012

SABAR JE LA

Assalamualaikum






haishhhhhh!!! sabar je la ako dengan JEWAWAT nie... boleh pulak dia tumbuh dekat hujung bibir... dah keje ako asik dok pegang-pegang.. ako bukan boleh kalau tahu ada JEWAWAT... jari nie asik nak ke sinun je... pegang-pegang plus picit-picit...kang sakit ako lepas...sakit hilang ako pegang dengan picit balik...sikit hari lagi bibir ako boleh kalah kan angelina jolie... chaittttt!!!!





tapi cantik la pulak kan? hak hak hak


eh!kau orang ada petua tak nak hilangkan JEWAWAT dekat bibir ako nie... ako nak cara yang berkesan tanpa sakit,kesan sampingan plus memungil kan nya lagi*over* mih mih mih



bye




salam




pic: oppa GOOGLE!!


BFF SAYA



Assalamualaikum





bila bercakap pasal BFF ako adalah insan yang paling hampeh...sebab ako jarang share dengan orang masalah ako...lagi pun bukan semua orang boleh paham dengan otak ako yang kadang okay kadang meroyan..so,ako punye BFF ade sikit je *kira jari*.. tapi yang sikit tue la yang buat hidup ako macam retis *pitam*






AISYAH..bff dari kecik..sama-sama membesar sebab dia kazen ako... biahahaha masa sekolah rendah dulu cikgu suka panggil kami 'gigi arnab' sebab gigi depan yang besar gabak*kalah arnab*... tapi kami redho..hahahaha dia pandai banyak dari ako...ako pun tak tahu dia pasang software ape dalam otak... umur 24 dah ada master*pitam*.. tapi terima kasih dekat dia juga sebab kalau dia tak lompat kelas*zaman PTS* ako tak merasa dapat no. 1,2 dan 3..balik-balik no.4 mencik tau... walaupun dia pandai tapi dia tak pernah perlekehkan ako yang berotak lemau ini..kehkehekeh... oh! dia sudah berpunya...terima kasih...







yang ini ALYAA...adik manis yang lemah lembut...pernah masuk blog ako... member zaman belajar dekat POLISAS... budak perempuan yang sangat aktif menggunakan perkataan 'orang'... pelik! tapi bila dengar dia cakap sweet je dekat telinga ako...masa mula-mula belajar dulu ako adalah tidak rapat dengan dia tapi ako jugak tak sedar bila dah terapat dengan dia... siapa nak kenal dia boleh pergi blog beliau HEART STORY... tapi dia sudah berpunya...harap maklum.. kikiki







ANIE a.k.a c mata bundar...ha! mek nie harusla semua dah kenal sebab muka dia je la yang banyak menepek dekat blog ako... hik hik minah hantu PINK sama dengan alyaa... ta paham ako... tapi layan kan jugak... minah nie pantang nampak PINK semua dia nak sapu... kuih kaler PINK juga dia sokaaaaaa... beli semata-mata kaler PINK...adoi nye pun... tapi ako tetap sayang dia sebab dia ada aura tersendiri*ayat tak boleh bla*... siapa rajin boleh pergi blog beliau CotCetSanaSini .. macam dua yang diatas... beliau juga sudah dibooking... harap maaf... oh! dia tengah kemaruk nak kawen.. tak percaya? pergi ngendap CotCetSanaSini... 







NADIA a.k.a YA...member kamcing masa belajar dekat TIGS...kepala tingtong sama macam ako...dari form 1 sampai form 3 ako adalah tak ada kawan T____________________T *nangis*...semua gitu-gitu je... masuk form 4 kebetulan dia masuk kelas plus dorm yang sama dengan ako..terus jadi member pakatan berikat *gelek gerudi*... disebabkan dalam kelas duduk sebelah-sebelah maka, banyak kerja jahat kita orang buat sama-sama... yang ako tak boleh lupa ada member kelas plus hostel patah kaki so, dia kene buat fisio dekat Hospital Batu Pahat seminggu sekali... warden mintak tolong minah nie teman... dia kata okay je tapi ako kene teman dia...lah pulak! tak tahu siapa yang sakit tapi dalam hati ako sokaaaaa!!!!!!!!!! maka, dalam seminggu kami ponteng kelas 1 hari *giler*... 1 hari yang ponteng tue kami buat part time job dekat pusat fisio hospital... tolong doctor tengok-tengok kan patients yang perlukan pertolongan... walaupun kerja tak bergaji plus pakai baju sekolah pulak tue... tetap sokkaaaaaaaaaaaaaaaaa sebab tak payah pergi sekolah yeah!!!!!!!!!!!!!! *lompat bintang*... 


kalau ada orang cari gaduh dengan salah seorang haruslah pakatan berikat akan buat rancangan jahat untuk kalah kan pakatan axis...tapi biasanya pakatan berikat akan tarik diri sebab malas nak layan pakatan axis yang tah apa-apa...tapi sekarang agak payah nak jumpa minah nie... call je la yang boleh... dah nak kawin dah pun dia...ako?? hurmmmm *tutup muka dengan bantal*







AINA a.k.a NANA bergaya... member tolak-tolak tangga masa belajar dekat PMM (Politeknik Merlimau Melaka).. budak satu kelas plus housemate tapi tak pernah dapat duduk berdua atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan..keh keh keh budak sengal yang suka menjerit-jerit kalau call ako... ketawa dia jangan cakap, kalah cikponti... bila call harus cakap pasal cinta dan ako akan bertukar jadi doctor love walaupun ako tak hebat dalam silibus hati dan perasaan... dia adalah kaki nangis.. zaman belajar dulu ako selalu buli dia... ako suka cerita pasal arwah mak sambil buat muka nak nangis... tapi last-last dia meraung macam mak dia yang dah tak ada*ta paham ako*...tapi nana memang baik... oh! dia masih mencari-cari pasangan hati*sempat promote*...siapa nak berkenalan boleh pm dekat FB ako, nanti ako lelong akaun FB beliau*giler jahat jual kawan* hahahahaha





***********************************************************


kata hati : walaupun ada orang kata BFF cuma satu dalam dunia tapi pada ako tidak okay... kalau boleh semua yang ako kenal ako nak jadikan BFF*tamak*... tapi ako kan buzy takut tak terlayan kang...keh keh keh... lagi satu, nak jadi kan seseorang tue BFF kita bukan kene tunggu orang tue boleh susah senang dengan kita... tak payah! as long as dia boleh paham kau orang... boleh bagi semangat dekat kau orang time susah tue dah memadai... tak payah la nak suruh dia terjun dalam kesusahan kau orang... susah dia kau nak hangkut sama ke? tak kan? cissss!!! pada ako la... walaupun susah tapi ada nya insan bernama KAWAN hidup tetap rasa tenang... fikir je positive comform hidup kau orang tak akan rasa susah...eh!*otak ako dah berbelit-belit dah*



oh! ako pun ada BFF boboiboy...nanti ako gebang dekat kau orang... kene korek-korek gambar dia orang... tak ada gambar tak seronok nak kutuk... mih mih mih
kepada siapa-siapa yang nak jadi kawan ako sila angkat kaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!




bye






salam 



TAPI BAGAIMANA

Assalamualaikum




*toleh kiri kanan* okay! kehadiran boss tidak dirasai... mih mih mih
jom layan





:: Tapi Bagaimana :: Spider ::

Kau buat ku teruja
Kau buat ku tertawa
Terbit rasa tersembunyi beku
Hingga rasa cemburu seperti
Pasangan kekasih yang hangat bercinta

Dan tak sanggup berpisah
Walau hanya sekejap
Aku sangat merindui kau
Senang sekali kau ada

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskan ku dari sengsara ini

Dia bukan tak cantik
Dia bukan tak baik
Hanya kekosongan yang ada
Di sudut hatiku tak bisa diusik
Hingga cinta jadi kematu

Tiada yang nak gaduh
Tiada yang nak tentang
Hingga rasa menjadi kering kontang

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskan ku dari sengsara ini


Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskan ku dari sengsara ini


****************************

sweet je video nie... terus rasa nak pegi duduk dekat tingkap.. mana tahu ada insan-insan yang boleh ako tegur pakai kertas..hahaha.. tapi apakan daya... bukak tingkap nampak pokok *nangis* T_________________T oh! mungkin ako boleh bertegur sapa dengan burung-burung dan tumbuh-tumbuhan... ako kan pencinta alam*tiba-tiba*... okay la kau orang! ako nak pegi bertegur sapa dengan alam nie... bye






salam


Friday, 8 June 2012

MENCIK TAU!!!

Assalamualaikum



eeiiii!! nape ye...selalu jadi macam nie...





hari nie punya entry... hari nie 8hb ye sayang ku bukan 7hb...7hb tue semalam... haihhhhh!!!! kang ako sekeh-sekeh kau kang...




bye






update tambahan: eh! dia dah okay balik..tau takut kene sekeh... hak hak hak




SUNGGUH INDAH



Assalamualaikum





ho yeahhh!!!!!!!!!!!!!!!! hari jumaat memang siuuuyooookkkkk*bibir muncung-muncung* kalau kerja...sebab bos jarang naik plus ramai budak-budak cuti... macam hari nie empat ketul je yang muncul *sekali dengan kepala ako*... masuk tengah hari tinggal la kepala ako yang lonjong nie je yang tinggal... oh! tidak mengapa... ako sookkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha*niat jahat*





masuk je ofice semua bende-bende jahat ako dah buka dekat PC... status semua benda jahat ako dah update kecuali FB *takut boss tau ako bukak bende jahat* hik hik... dan sepanjang pagi nie keje ako macam biasa... MAKAN... duduk depan PC minum milo plus makan non stop... tapi yang paling siuuuuyyooookkkkkk *muncung lagi panjang dari tadi* layan movie dekat PC... biahahahahaha *gelak jahat*




salah satu...ada lagi 2 3 yang menanti di web lain... biahahahahahaahaha uhuk! uhuk!





milo dan biskut peneman setia anda... hahaha walaupun hanya milo dan biskut tapi kalau dah berulang-ulang kali tambah sambil tengok movie berapa banyak kalori dah masuk badan.. 4 keping biskut = 200kalori, milo=178kalori*tibe-tibe pandai bab pemakanan*... tadi dah makan berkeping-keping milo bermug-mug... berapa banyak lori ako dah telan nie? hujung bulan kang nangis atas penimbang T_____________________________T... lantak la seminggu sekali je*je?* hurmmm






maaf la ye henscik kertas dan diary...hari nie perkhidmatan anda diberhentikan sebentar.. ngeh ngeh ngeh... hari nie kita rehat-rehat sahaja ye...





selamat bekerja kawan-kawan...teruskan niat murni anda*goyang-goyang kaki*... semoga ceria selalau*tibe-tibe*...peace yo!! *mulut penuh biskut* 
pipi dah tembam T_________________________________T








bye





salam

PHOTO OF THE DAY - FROGGY




poor little froggy... 
mesti dia ingat lampu tue kelip-kelip... agak-agak dia tercekik tak? haha





sumber: ChurpChurp

Thursday, 7 June 2012

UPU

Assalamualaikum




hari tue ako dah share dengan kau orang yang hajat ako tidak kesampaian nak JADI CIKGU kan... tapi ako still berharap dapat sambung degree dalam masa terdekat nie... ako dah malas nak kerja.. belajar lagi best pada ako sebab boleh mintak duit dekat adik beradik*kejam*... kalau kerja for sure la banker-banker ako jadi kedekut... kata dah kerja harus la bergaji sendiri kan... buat apa nak kasi duit dekat ako... tak pasal-pasal ako buat berjoli kang..fine!!




tapi yang buat ako susah hati bila ako bukak web UPU baru perasan untuk lepasan STPM/SETARAF dia orang dah keluarkan result... sebelum-sebelum nie bukak ako buat tak tahu sebab perasan ada perkataan TEMUDUGA.. ingat kan untuk pendidikan... so, lantak la di situ kan...lagi pun ako buget result keluar bulan tujuh or akhir bulan enam...sekalik semalam baca betul-betul 'Semakan Panggilan Temuduga (BUKAN PENDIDIKAN)'... ha???????? hamikkkkk kauuuuuuuuuuuu






dah terpelik-pelik ako di situ... nak sambung degree memang kene interview ke sekarang? walaupun bukan pendidikan..eh??? apa nie!!!! kenapa ako tak tahu ape pun....dah la tarikh semakkan dah lepas... tarikh temuduga pun dah lepas T____________________________T apa nak buat nie? ada siapa-siapa boleh tolong terangkan dekat ako tak... ako nak belajar !!!!!!!!!! T___________________________T




ako dah try tanya kawan ako...tapi dia dah sambung belajar tahun lepas la... dia kata tak ada pulak dia kene interview time nak sambung dulu...result keluar pun bulan tujuh...apa cer?? ada siapa-siapa nak terangkan dekat ako tak? pehlissssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!






Tuesday, 5 June 2012

BERES!!!!

Assalamualaikum





hai! kamu-kamu.. ako dah balik bandar T__________________T alangkah sehonoknya kalau dapat sambung cuti lagi... tapi apakan daya, kerja dah bertingkat-tingkat macam KLCC..bos pun dah naik rindu kat ako*tipu!* Jurutera pun dah dok mengintai-ngintai kat tingkap bilik dia pikir bila ako nak naik ofice*tipu lagik* so, bila semua orang rindu-rinduan kat ako, ako kene la kerja sampai fengsan...tatap la muka ako yang jelita*pitam* nie sampai muntah hijau...eh! ako nak cerita lain sebenarnya... hahahaha abaikan!!




sabtu lepas rumah ako ada buat majlis...ye la, kan dah KAWEN KAN ABANG dekat perak... GAMBAR KAHWIN dekat perak pun ako dah upload.. so, sabtu lepas kami adik beradik buat majlis kecil-kecilan sebelah pihak lelaki pulak... kecil-kecilan pun adik-beradik ako nak patah pinggang dibuatnya..  abang ako tak nak ada pelamin pun boleh jadi ada... semua yang dia tak nak kita orang buat jugak... sebab dia sorang lelaki dalam adik beradik plus rasa rugi kalau tak buat... 




 yang kita orang pelik dia nak tema PINK putih... pelik okay bila orang lelaki nak tema kaler PINK... dulu dia la insan yang paling haremmm dengan PINK... tiba-tiba nak pulak dengan kaler tue... layan kan je laa... tapi kita orang syak mungkin akak ipar ako tue preggy baby girl sebab tue apak dia terminat kaler PINK... tah apa-apa tah...


















nasib baik dia pilih soft PINK... kalau dia pilih yang terang dari jauh dah tau tue abang ako memang fengsan ako dibuatnya... layan kan je~~ gambar kami adik beradik tak sempat nak ambik... semua dah bertempiaran... sorang jaga anak yang manja terlebih, dua orang sebuk layan tetamu, sorang lagi jaga husna tidur*ako la tewww*...ako memang soka buat kerja senang + tak kene panas... hak hak hak senang-senang pun akak ako duk panggil-panggil buat kerja itu ini... tue belum husna ek ek lagi... minah tue payah betul nak tidur... tidur 5 minit bangun... penat nak melayan*padan muka ako*.. so, kita layan kan gambar yang ado je la ye... TQ pada cameraman bidan terjun plus tidak bertauliah...





kakak no.3





kakak no.2 plus anak-anak beliau yang telebih manjewwwww... berkepit dengan umi kau orang 24 jam... pening kepale ako...






nie je gambar ako snap dengan pengantin... gambar yang elok sikit hareemmmmmm... nie pun semua dah sebuk duduk dalam bilik... akak ako yang first je tak ada dalam nie...dia kan tuan rumah... so, sila la layan tetamu... adik-adik dia hareeeemmmmmm nak tolong... kah kah kah



alhamdulillah majlis okay je walaupun simple... lepas nie tunggu bulan 10 pulak untuk majlis kawin lagi... tapi bukan ako tau!! ako belum terasa nak kawin lagi... so, biar ako rasa single puas-puas dulu... hak hak hak





bye






salam






Friday, 1 June 2012

JOM BALIK KAMPUNG

Assalamualaikum





oh! oh! tak sabar nak jejak kaki kat tanah melayu*buget duduk ohbersee* hahaha...hari nie ako kerja suku hari je... besok ada majlis kat rumah... majlis apa? 
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hak hak hak





eh! belum raya lagi la!!!!!!!!!!!
kuang kuang kuang


bye!! 
nanti kalau ako rajin ako update kat kampung.. =D






salam





notes: orang kampung!!!! ai nak karpet merah okay..hak hak