Sunday, 29 June 2014

AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN






Happy Ramadhan..
May Allah grant us goodness and protection during this holy month
May He bless us with health and happiness, and most of all, 
May He accept our good deeds and ibadah..

Saturday, 17 May 2014

10 FOODS THAT BURN FAT




1. Oats : Its not only tastes great but also reduces your hunger. Oats contains fiber which helps and stabilizes the levels of cholesterol.
2. Eggs : Eggs are the rich sources of proteins and low in calories. Eggs helps us to build the muscles and develops the good cholesterol.
3. Apples : Apples are enriched with powerful antioxidants and other supplements. Most importantly it contains Pectin which helps to reduce the fat cells in the body.
4. Green Chillies : Green chillies contains Capsaicin which helps to develop the body growth cells and burns the calories in quick time.
5. Garlic : Garlic contains Allicin which has anti-bacterial properties helps us to reduce the fat and removes the bad cholesterol.
6. Honey : Honey is the best one to burn fat. Add honey in warm water and take it daily in the early morning.
7. Green Tea : Green Tea is the most effective one which helps you to lose weight. It contains Antioxidants which helps and stabilizes our body weight.Take daily 2 cups of tea for a better results.
8. Wheat Grass : It boosts our metabolism and helps to reduce the fat.
9. Tomatoes : Tomatoes helps us to burn the fat in quick time. It also helps us to stay away from cancer. So Take tomatoes in your diet regularly.
10. Dark Chocolate : Dark chocolate contains Flavonoids, anti-inflammatory properties which helps to reduce the cholesterol levels in the blood. It boost the growth of serotonin in the blood and also burns the fat.

all have been noted kecuali dark chocolate.. 
aku suka jugak chocolate tapi not the dark one.. tehehee
pahit kot..
oats+apple+honey...macam sedap je kan
ayuh kurus beramai-ramai!!!

=)

Thursday, 15 May 2014

MIRACLE IN CELL NO.7









Lee Yong-gu is a mentally challenged man with the intelligence of a 6-year-old, which is actually the age of his own daughter Ye-sung who is much smarter than her peers. The two of them lead a happy life while Yong-gu makes a living by working as a parking attendant at a local supermarket. But one day, when the police commissioner's young daughter dies in a strange accident, Yong-gu is the one who happens to find her. He is falsely accused and sentenced to death for abduction, sexual assault, and murder of a minor. Ye-sung is sent to a childcare institution and Yong-gu gets imprisoned and assigned to Cell No. 7, the harshest cell in a maximum security prison.








3 4 kali tengok
3 4 kali jugak aku nangis
even tengok part yang happy-happy, endup nangis jugak sebab tau apa akan jadi lepas tue
kau hati batu macam maner pun akan nangis jugak..percayalah.. 
lagi la aku yang hati jelly
tak main dah tisu-tisu
kita pakai kain lap terus
tue pn basah lencun... 



selamat menonton + cuci-cuci kornea mata... tehehee

Thursday, 10 April 2014

MUSLIMAH ITU




i found this just now...
and i think it's true..





Muslimah itu , 
terkadang gelak kuat tak henti , 
terkadang juga minum berdiri ,
 terkadang sebelum tidur terlupa baca doa & ayat kursi , 
terkadang pakai stoking dimulai kaki kiri , 
terkadang aci redah sarung kasut orang lain tanpa disedari . 

Muslimah itu ,
terkadang gembira sampai terlompat terkinja sambil tersenyum tayang gigi ,
terkadang menitis air matanya laju tak terperi ,
terkadang rasa lemah smpai tak mampu nak bangun-bangun lagi ,
terkadang rasa marah menguasai diri ,
sampai rasa nk lempang orang tu laju-laju without mercy .

Muslimah itu ,
adalah manusia biasa ,
yang tak lari dari segala perasaan sebagai manusia ,
yang tak lari dari segala macam ujian dan pancaroba ,
yang tak lari dari perasaan lemah dan tak bermaya ,
yang tak lari dari buat khilaf dan dosa .

Kerana apa ?
Kerana dia juga manusia biasa . 
Apa-apa pun , yang pastinya , muslimah itu sentiasa bangkit bila terjatuh , 
sentiasa cuba gembirakan hati orang lain walau hatinya sendiri remuk , 
sentiasa cuba nak improve diri , dari semasa ke semasa tanpa henti , 
walau terkadang dia tersungkur , itu bukan kerana dia lemah ,
tapi itu kerana dia cuba ambil masa utk bangkit semula ,
jadi kuat dari sebelumnya ,
kerana dia berusaha utk mnjadi bidadari dunia , dan juga di akhirat sana ,

insyaAllah :')



big credits to Little Khaleefah

Monday, 7 April 2014

MAKE MY DAY : TO ALL MUMS






To all mums... 
For you..
especially for you... 
each and everyone of you...






noted...
 even though I have not a mother yet... 
tehehee =)





Sunday, 9 March 2014

PRAY FOR MH370



aku rasa aku la perempuan yang paling malas tengok berita.
tak tengok tv pun aku tak heran.
lagi kan pulak kalau terlepas cerita-cerita yang bersambung-sambung kan tv tu.
memang aku tak ambik port.


tapi since semalam aku jadi gila berita.
paper pun nak baca.
kalau boleh aku nak tahu setiap inci berita pasal MH370.
tiap kali orang post or berita baru keluar aku berdebar-debar.
aku pun tak tahu kenapa.
tapi aku tahu bukan aku sorang yang rasa macam tue.


sedih memang sedih
tapi lagi sedih bahu yang memikul






buat sahabat-sahabat
kalau boleh mohon jangan buat apa-apa spekulasi sendiri
jangan kerana orang yang terlibat bukan siapa-siapa pada kau 
kau bercakap yang bukan-bukan ikut sesuka hati
jagalah hati-hati yang sedia menanti.
doakan lah yang terbaik untuk mereka.








so guys.
let's keep praying



Tuesday, 4 March 2014

JERAWAT DAN KESIHATAN


sejak masuk tahun baru hari tu kan muka aku start naik jerawat-jerawat halus kat dahi
masalahnya cik P datang ke tak datang ke  dia tetap ada
bukan cik ponti ye..keke

stress aku dibuatnya
mana tak stress perempuan nie aset dia salah satu kan muka
jangan nak membohong kata muka bukan aset kau ye
aku tak pernah dengar lagi orang yang tak nak muka dia gebu gebas macam babydoll
tak yah cakap perempuan je la
lelaki pun sama je
semua kalau boleh nak kulit muka macam Kim Soo-Hyun
kacak selalu..kekekeke

so,tadi balik kelas sesaja la menggoogle macam mana nak hilangkan jerawat yang bermastautin kat dahi aku nie
tapi terjumpa nie pulak
so, let's share





1&2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu.

4,5&7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam

6: Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging.

8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air.. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

9&10: Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

11&12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.


  
gitewwww
sistem pencernaan problem rupanya..kekekeke
terlebih makan kut aku nie
mana tak nya
kakak aku baru berhenti kerja
duduk rumah kerja dia masak 
yang aku balik kelas kerja aku tukang makan
syabass beteee
lol





notes: repost from Juju Jasmy

 

Monday, 6 January 2014

LIFE





Stay away from Anger.
It hurts only You and nobody else.
If you are right, then there is no need to get angry,
and if you are wrong then you don't have any right to get angry.

Patience with family is love,
Patience with others is respect,
Patience with self is confidence and
Patience with GOD is faith.

Never think hard about the past, it brings tears.
Don't think more about the future, it brings fear.
Live this moment with a Smile, it brings cheer.

Every test in our life makes us bitter or better,
Every problem comes to make us or break us,
The choice is ours whether we become victims or victorious.

Search for a beautiful heart not a beautiful face.
Beautiful things are not always good, but good things are always beautiful.

Do you know why God created gaps between fingers?
So that someone who is special to you comes
and fills those gaps by holding your hand forever.
Never forget this advice!

Happiness keeps You Sweet, 
Trials keep You Strong,
Success keeps You Glowing,
and But Only God keeps You Going!


When you don't give up, you cannot fail.

4ward.

-ustzh fatimah syarha-







Thursday, 2 January 2014

DOA MOHON KEMUDAHAN DALAM SEGALA URUSAN





video

sedapkan suara heliza..mendayu-dayu..
dengar sekali terus melekat dekat otak..







okay, nie sebenarnya tengah penangan final exam.
dah final baru tahu takut.
baru tahu nak cari doa senang nak mengingatlah senang hafal la..
kalau tak lagu-lagu lagha yang didownload..hehe
dapat terus share satu kelas.
la nie semua study sambil dengah heliza zikir.
merdu!! sejuk gegendang telinga.. =)




p/s: mohon doanya nye wahai sahabat sekalian